Caroline Scholten

Coach |Trainer| Pad-vinder

Samen op Pad om jouw Pad te vinden/richting te geven

Mijn levenskunst

Het leven van mij begon op een boerderij in Twente. We hadden koeien, kippen, een hond, poezen, soms een kraai, konijnen en een paard.

Ik kom uit een groot gezin van 8 kinderen. Hiervan zijn 2 broertjes kort na de geboorte overleden. Ik ben de jongste telg van het gezin. Op mijn 7e verloor ik mijn vader aan een hartaanval. En daarmee werd in mijn leven het thema leven en dood voor mijn voeten gelegd. Of ik het nu wilde of niet, ik had er mee te dealen.

De kunst van het leven leer je door te leven, te ervaren, te struikelen, te groeien en niet onbelangrijk door te reflecteren. Zoals koeien herkauwen op een stille plek, zo hebben wij ook tijd te nemen, stil te staan in een rustige omgeving om onze ervaringen en gebeurtenissen te bezien. Groei ontstaat door te leren uit het verleden. En louter daarvoor hebben we even terug te kijken. Wie om kan kijken, kan vooruit zien!

Terug kijken heb ik ook moeten leren. Ervaringen en pijn zijn onlosmakelijk verbonden met het leven. Ik heb geleerd dat het leven geluk en ruimte brengt als je om durft te kijken.

Door gerichte studies: diverse Managementopleidingen, NLP, TA, Systemische werken, Ademwerk, Intuïtieve Ontwikkeling, Rouw en Rituelen, Trainersopleiding, Klankschalen, Liefdeselixers en Eros, masterclass Quantum buitenzinnige waarneming, het kleine sterven, Germaanse geneeskunde en binnenkort hypnose en regressietherapie, heb ik een scala aan kennis en zienswijzen ontwikkeld. Ik vind het mooi en respectvol om op verschillen manieren naar mensen en thema’s te kijken. Mijn hypothese wordt krachtiger door de verschillende manieren van kijken.

Mijn passie is om mensen het geluk van het leven te laten ervaren en ruimte te maken zodat het unieke leven van ieder mens vorm kan krijgen. Het lichaam (psyche en fysiek), de taal en energiewerk staan in de basis van mijn begeleiding. Ik sluit aan bij de vraag van de cliënt en dat doe ik respectvol, met begrip en in een veilige omgeving. Maar ook speels, licht en met humor.